<
<
fi
en CN
fi
en CN

Kari Kauppi, Senior Director, Head of Automotive

”Meillä on hyvä yhdessä tekemisen meininki ja draivi ja sitä kautta ollaan myös saatu onnistumisia.”

Kari on kulkenut pitkän matkan Symbion mukana ja ollut itse asiassa perustamassa yhtä Symbion edeltäjistä. Tänä vuonna Karilla tuli mahtavat 20 vuotta täyteen yrityksen palveluksessa! Moni asia on muuttunut matkan varrella, mutta paljon yhtäläisyyksiäkin löytyy eri aikakausilta.

Karin ensimmäiset työtehtävät liittyivät mobiilipuolen ohjelmistokehitykseen ja sitä kautta hyvin nopeasti sulautettujen järjestelmien kehittämiseen.

”Aloimme neljän hengen tiimillä kehittämään ensimmäistä pelipuhelinta asiakasprojektissa. Projekti oli elintärkeä, kun koko firmassa oli vasta kymmenen työntekijää. Projektissa pääsi todella hyvin kiinni siihen, miten mobiililaitteiden arkkitehtuuri rakentuu aina raudasta käyttöliittymään asti.” Karin työtehtävät etenivät nopeasti tiimien ja projektien johtamiseen ja tällä hetkellä hän on vastuussa Symbion autoteollisuuden tuotteista ja liiketoiminnasta.

Vuosien varrella sekä Symbio että koko IT-ala ovat kehittyneet valtavasti. Mutta vuosien varrella kertyneistä opeista on hyötyä vielä tänä päivänäkin.

””Matkan varrella olen oppinut, miten tärkeää ohjelmistojen optimointi on. Ohjelmistojen resurssitehokkuus ja tehokkuuden optimointi ovatkin vahvasti Symbion DNA:ssa. Aiemmin suorittimien laskentateho oli monesti haasteena, joten ratkaisuna ohjelmistoista kehitettiin sellaisia, että ne kuluttivat mahdollisimman vähän laskentaresursseja. Prosessorien tehokkuus on tietenkin kehittynyt huimasti, mutta toisaalta nykyään vaadittavat toiminnallisuudet ovat aivan toista tasoa kuin aiemmin. Samoin, erityisesti autoteollisuudessa, kustannusten minimointi johtaa siihen, että on pärjättävä mahdollisimman halvalla raudalla ja kehitettävä siihen toimiva ohjelmisto. Esimerkiksi Symbio Connected Car perustuu vahvasti tälle ajatukselle.”

20 vuotta on pitkä aika työuralla. Mitkä asiat ovat saaneet Karin pysymään saman työnantajan palveluksessa koko tämän ajan?

”Hyvä tiimi ja työkaverit on olleet todella tärkeä tekijä. Meillä on hyvä yhdessä tekemisen meininki ja draivi ja sitä kautta ollaan myös saatu onnistumisia. Työn sisältö on myös aina ollut motivoivaa: omat tuotelähdöt on olleet tavallaan startupeja yrityksen sisällä ja niiden vetäminen on ollut todella mielenkiintoista. Olen myös pystynyt kehittymään ja oppimaan koko ajan uutta, esimerkiksi teknisen myyntityön alueelta. Tällä hetkellä aikani meneekin suurelta osin asiakastyössä.”

Entä jos katsotaan eteenpäin, mitä seuraavat 20 vuotta voisivat tuoda tullessaan?

”20 vuotta on niin pitkä aika, että sen jälkeen nautin jo toivottavasti eläkepäivistä. Mutta sitä ennen tekemistä riittää. Autoteollisuuden markkina on käymässä läpi mullistusta, jossa perinteisten rautatalojen on muututtava softataloiksi. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia markkinoille ja meidän on pystyttävä nopeasti reagoimaan muuttuviin tilanteisiin. Samalla haluan jakaa koko ajan omaa tietoani,  osaamistani ja kokemustani nuoremmille symbiolaisille. Olen osaltani mahdollistamassa heidän tulevaisuuden kehitystään ja menestystään, joka heijastuu laajemmin yrityksen tasolle myös.”

Paljon onnea Karille 20-vuoden merkkipaalusta Symbiolla!

08.09.2022 | Uratarinat